wild-elements

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fitness

Fitness život alebo prečo milujem cvičenie.

Aká je vaša najväčšia láska? Vaše najväčšie odreagovanie? Váš najúčinnejší spôsob ako zahodiť za seba všetky zlé myšlienky? Že neviete? Že vás nič nenapadá? Smutné...

U mňa je to fitness.

Musím priznať, že kedysi som sa na miestnosti zapratané strojmi a spotenými chlapmi pozerala inak. Nebrala som to ako spôsob života. Nemyslela som si, že jedného dňa budem patriť medzi ľudí, ktorí si nevedia predstaviť deň bez hodinky cvičenia. Ale stalo sa. A ja medzi tých ľudí patrím.

Začalo sa to jednoducho. Nespokojnosťou s vlastným telom. Žiadna výdrž, tuk, nepríjemné cítenie sa. Tak som sa s kamarátkou rozhodla vyskúšať to. A reku, ak ma to nebude baviť, kašľať na to. Po prvom dni som prišla domov a bola som maximálne zničená. Nevedela som poriadne chodiť, zdvihnúť ruku či vytrepať sa z postele. A bol to krásny pocit. Krásny pocit vedieť, že ste konečne pre seba niečo urobili, že namiesto toho, aby ste sedeli doma pri počítači ste si išli zacvičiť.

Prvý krát sa vo fitku cítite čudne. Akoby všetci na vás zazerali, akoby vás ohovárali, akoby ste boli úplne z inej planéty... Po istej dobe si však zvyknete na prítomnosť iných svalovcov. Nebude vám robiť problém ísť cvičiť samému, poriadne sa spotiť či dať si žinenku do stredu fitness centra a začať makať.

A aká je ďalšia motivácia? Spoznanie ľudí. Že ako sa to dá, vo fitku? No normálne. Serus, kámo, dnes cvičíš nohy? No ja tiež. A prosím ťa, ako sa používa tento stroj? Alebo jednoduché: Wau, ty na sebe inak makáš. Super telo. Spoznáte ľudí, ktorí majú pevnú vôľu a odhodlanie. Ktorí sa nenechávajú unášať osudom, ale ktorí berú osud do vlastných rúk. Alebo si len nájdete priateľov, s ktorými sa budete stretávať len na území tohto miesta. Alebo ľudí, ktorých pri príchode do fitka pozdravíte a štrngnete si si nimi pri bare energetickým nápojom.

A v neposlednom rade tu je ďalší dôvod, prečo je chodenie cvičiť super. To nové telo. Nemyslím tým tehličky, ktoré sa po prvých mesiacoch určite len tak nevyčaria. Myslím tým super pocit. Budete sa vidieť zdravší, krajší, budete mať lepšiu energiu. To vám môžem sľúbiť. A budete aj lepšie vyzerať v tých nových šatách či v obleku.

Tak hor sa do cvičenia!

 

Stexie (Stanislava Šidlová)


Svet našimi očami | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014